Aanmelding en toelating 

Wanneer blijkt dat een leerling onvoldoende profiteert van het onderwijsaanbod op zijn/haar school dan is de school verplicht om eerst te kijken of het kind extra ondersteuning in de klas of binnen de eigen school kan krijgen.
Kan de school zelf geen passend onderwijs bieden, dan wordt in een overleg tussen ouders, school en deskundigen uit het samenwerkingsverband besproken wat er meer nodig is. Wanneer duidelijk is dat de Berg en Bosch School de beste plek voor een leerling is, dan zal de school waar de leerling onderwijs krijgt, een toelaatbaarheidsverklaring moeten aanvragen. Dit gebeurt bij het samenwerkingsverband waartoe de school behoort.

Ouders zijn verantwoordelijk voor het aanmelden op de Berg en Bosch School. Aanmeldingsformulieren zijn via de administratie van de school te verkrijgen. Wanneer de toelaatbaarheidsverklaring is afgegeven en een leerling is aangemeld, wordt in de Commissie van Begeleiding besproken of de school kan voldoen aan de onderwijsbehoefte van de leerling.

Als een leerling wordt toegelaten, vragen ouders, indien nodig, vervoer aan bij de gemeente. De gemeente bepaalt hoe het vervoer naar school dient plaats te vinden. Het vervoer is een zaak van ouders en de gemeente waarin hun kind woont.

Om ouders de gelegen­heid te geven zich tijdig te ori├źnteren op de Berg en Bosch School, worden er een aantal keren per schooljaar voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. 

Ouders kunnen hun kind gedurende het gehele schooljaar aanmelden. De Commissie van Begeleiding houdt nauwkeurig bij in welke groepen er instroom mogelijk is. 

Aanmelden kan via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan een aanmeldingsformulier.

Voor verder informatie over de aanmeldprocedure zie de Schoolgids.

 

Berg en Bosch Onderwijs / Berg en Bosch School / Berg en Bosch College. ® Alle rechten voorbehouden.

Berg en Bosch onderwijs is deel van

logo GS